Toscane op een zakdoek met de trein

Ewout

Ewout is treinreiziger, verteller, historicus en boemelaar. Altijd goesting om de wereld te ontdekken. Hij is auteur van deboemelaar.be, een reisblog over treinen en reizen en alles wat daarbij komt kijken. Hij is ook auteur van twaalfriddertjes.be, een eigenzinnige reisblog waarin 12 riddertjes van Lego rondreizen en historische verhalen (her)schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Charlotte schreef:

  Hoe pak je dat dan concreet aan? Eerst vliegen naar Firenze en dan een rondreis in lusvorm? Of telkens opnieuw terugkeren naar Firenze? Leuke nieuwe site, trouwens! 🙂

  • Ewout Depauw schreef:

   Dag Charlotte. Bedankt voor jouw reactie!
   Als je met het vliegtuig wil naar Toscane gaan, dan zou ik je aanraden om te vliegen op de luchthaven van Pisa Galileo Galilei. Daar zal je eenvoudig aan goedkope tickets kunnen raken en er is een trein tussen de luchthaven en het centraal station van Pisa, van waaruit je dan naar Livorno, Luca, Firenze enz. kan verder sporen.
   Ikzelf heb er voor gekozen om eerst een hotel in Pisa te nemen en de stad rustig te verkennen om dan vervolgens via Lucca naar Firenze te gaan en daar een paar nachten te blijven (met een daguitstap naar Siena). Omdat de afstanden best meevallen (Pisa – Firenze is nog altijd minder dan 100 km) is het zeker ook te doen om gewoon de volledige vakantie in Firenze te overnachten en alles als daguitstap te doen. Je zal dan natuurlijk wat langer op de trein zitten omdat je altijd heen en terug moet. Als je er een lus van wil maken, dan lijkt me de route Pisa – Lucca – Firenze – Empoli – Siena – Empoli – Pisa geen slechte optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *